Home > Verzekering > Kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering

Wat je leven betreft, weet je van te voren nooit hoe het loopt. Eén ding weet je echter zeker: op een dag komt er een einde aan. Ook al ben je wellicht nu nog jong en vitaal, op een dag zal ook jóuw uitvaart plaatsvinden. En dan? Heb je hiervoor een spaarpotje aangelegd, of zal je je nabestaanden confronteren met de rekening? Een uitvaart kan, hoe eenvoudig ook, immers behoorlijk in de papieren lopen. Om hoge kosten voor de nabestaanden te voorkomen, kiezen veel mensen dan ook voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Er zijn verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen op de markt. Ook kun je een uitvaartverzekering op verschillende manieren afsluiten. In twee hoofdgroepen verdeeld, kan je kiezen voor een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering. Met een kapitaal uitvaartverzekering komt er na je overlijden een bepaald geldbedrag vrij. Dit geld kan door je nabestaanden worden gebruikt om je uitvaart te verzorgen.

Kapitaal uitvaartverzekering: voor wie?

Een kapitaal uitvaartverzekering is uitermate geschikt voor mensen die de invulling van hun uitvaart zo veel mogelijk willen overlaten aan hun nabestaanden. Wil je alles zelf tot in de puntjes regelen, van kist tot rouwdrukwerk, dan is een natura uitvaartverzekering wellicht beter op z’n plaats. Wel kan je, ook met een kapitaal uitvaartverzekering, uiteraard alvast enkele zaken laten vastleggen. Aan de hand van jouw wensen met betrekking tot je uitvaart kies je ook voor het bedrag dat de kapitaal uitvaartverzekering uiteindelijk zal uitkeren: een sobere uitvaart met koffie en cake kost immers veel minder dan een uitgebreid afscheid met volgauto’s, een koopgraf en rouwadvertenties in elk mogelijk dagblad.

Aandachtspuntjes voor de kapitaal uitvaartverzekering

Met een kapitaal uitvaartverzekering kan je een waardig afscheid krijgen zonder je nabestaanden op kosten te jagen. Hou echter wel rekening met het volgende:

  • Uitvaarten worden steeds duurder. Als je je verzekerd voor een te laag bedrag, moeten je nabestaanden bijbetalen.
  • Je nabestaanden hebben volledige vrijheid in de keuze van een uitvaartverzorger;
  • Zij moeten echter wel zelf een uitvaartverzorger inschakelen en alles rondom jouw uitvaart bepalen/regelen.
Ook interessant
Natura uitvaartverzekering
Natura uitvaartverzekering

Geef een reactie