Home > Verzekering > Een huisdierverzekering

Een huisdierverzekering

Een huisdierverzekering

Ook zo dol op Kitty het katje, Hugo de hond of Guido de goudvis? Dan wil je hem of haar uiteraard de best mogelijke zorg bieden. Met een beetje geluk blijven de kosten daarvan een beetje binnen de perken: veel huisdieren komen slechts een of twee keer per jaar bij de dierenarts. Maar als je huisdier eenmaal echt iets mankeert, dan kunnen de kosten voor de dierenarts snel oplopen. Met een huisdierverzekering ben je ervan verzekerd dat de zorg voor je huisdier altijd betaald kan worden.

Je moet er niet aan denken: je geliefde huisdier krijgt een ernstig ongeluk. Of heeft een grote operatie nodig. Ook kan het natuurlijk gebeuren, dat je huisdier -zeker op latere leeftijd- te maken krijgt met een chronische ziekte. Al met al kunnen de kosten die je betaalt voor het bezoek aan de dierenarts en voor de benodigde medicatie behoorlijk in de papieren lopen. Maar wat als je deze niet langer kunt betalen? Dan sta je voor een onmogelijke keuze. Een lening afsluiten, je in de schulden steken of… je geliefde huisdier de benodigde zorg ontzeggen en hem of haar afstaan of laten euthaniseren. Een zeer verdrietige situatie die te voorkomen is door bijtijds een huisdierverzekering af te sluiten.

Een huisdierverzekering afsluiten, bij wie?

Er zijn verschillende aanbieders te vinden bij wie je de zorg voor je huisdier(en) kunt laten verzekeren. De voorwaarden, premies en vergoedingen kunnen echter van verzekeraar tot verzekeraar soms behoorlijk uiteenlopen. Vergelijk de diverse aanbieders dus altijd goed, voordat je de keuze maakt voor een bepaalde verzekeraar. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar bij wie je de laagste maandpremie betaalt, maar let bijvoorbeeld ook op de kleine lettertjes en op de hoogte van de eigen bijdrage.

Tips voor het afsluiten van een huisdierverzekering

Enkele andere tips met betrekking tot een huisdierverzekering:

  • Hoe jonger je huisdier is wanneer je een verzekering afsluit, hoe lager de premie;
  • Denk ook aan een ongevallen- of overlijdensverzekering voor je dier;
  • Bij veel aanbieders kan je ook reisverzekeringen afsluiten voor je huisdier.
Ook interessant
Bruiloftsverzekering
De bruiloftsverzekering
Aansprakelijkheid schade, veroorzaakt door kinderen

1 Reactie

  1. gast

    Elke keer dat je bij HEMA declaraties indient voor de dierenverzekering betaal je een eigen bijdrage van € 45,-. Om de eigen bijdrage maar een keer te hoeven betalen, adviseren we je de declaraties op te sparen en een keer per jaar tegelijk in te dienen.

Geef een reactie