Home > Verzekering > De bruiloftsverzekering

De bruiloftsverzekering

Bruiloftsverzekering

Ben jij, lezer, van het vrouwelijk geslacht? Dikke kans dat je al vanaf jongs af aan droomt van een trouwerij met alles erop en eraan. Maar vergeet niet: de grote dag kan behoorlijk in de papieren lopen. Een béétje bruiloft kost al snel minimaal € 15.000,=. Met een bruiloftsverzekering (ook wel trouwverzekering genoemd) kan je in ieder geval de financiële kant van jullie bruiloft verzekeren. Gaat de trouwerij wegens omstandigheden niet door, dan krijg je de schade die je lijdt naar aanleiding van een onverwachte kink in de kabel, vergoed.

Welke schade wordt vergoed door een bruiloftsverzekering?

Alles wat met “trouw-” gepaard gaat, kost in de regel een lieve duit. Denk hierbij maar aan bijvoorbeeld de kosten voor de locatie, de trouwfotograaf, de bruidstaart, de uitnodigingen en de catering. En flink gedeelte van deze kosten heb je soms al maanden van te voren gemaakt. Als jullie trouwerij onverhoopt niet door gaat, dan zal een bruiloftsverzekering deze gemaakte kosten vergoeden.

Wat kost een bruiloftsverzekering?

De ene trouwverzekering is de andere niet. Het loont dus zeker de moeite om een beetje rond te shoppen voordat je een definitieve trouwverzekering afsluit. Ook de kosten van een dergelijke verzekering lopen soms behoorlijk uiteen. Het precieze prijskaartje is afhankelijk van diverse factoren, zoals:

  • welke verzekeringsmaatschappij;
  • het “onheil” waartegen je je allemaal wil verzekeren;
  • de hoogte van het bedrag waarvoor je je wil verzekeren.

Wat wordt verzekerd?

De bruiloftsverzekering keert alleen uit wanneer er schade is ten gevolge van “onheil van buitenaf”, dus niet wanneer een van jullie zelf besluit om de trouwerij af te blazen. Bij een bruiloftsverzekering moet je dus denken aan situaties waarbij een van jullie of een naaste van jullie een ongeval krijgt, (ernstig) ziek wordt of komt te overlijden.

Ook interessant
Een huisdierverzekering
Een huisdierverzekering
Aansprakelijkheid schade, veroorzaakt door kinderen

Geef een reactie