Home > Lening > Lenen op latere leeftijd

Lenen op latere leeftijd

Wie al wat langer rondwandelt op deze aardbol, weet dat men vroeger anders tegenover het afsluiten van een lening stond dan nu. Waar je in het verleden alleen geld leende wanneer het ├ęcht niet anders kon, is het tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld te lenen voor wat je nu niet betalen kan. Maar profiteer je daar als oudere ook van mee? Oftewel, hoe gemakkelijk (of moeilijk) is lenen op latere leeftijd?

Waarom lenen op latere leeftijd anders is

Geld is geld, en derhalve niet leeftijdsgebonden, toch? Vanuit dat licht bezien zou lenen op latere leeftijd net zo gemakkelijk of moeilijk moeten zijn als wanneer je 18, 20 of 34 bent. De praktijk wijst echter anders uit. Lenen op latere leeftijd kan soms erg lastig zijn, zeker wanneer het om grote geldsommen gaat, zoals bijvoorbeeld bij een hypotheek. Maar ook een kleinere geldsom lospeuteren bij een kredietverstrekker kan een sinecure zijn.

De meeste kredietverstrekkers lenen geen geld uit aan mensen die ouder zijn dan 60 jaar, hoewel sommige kredietverstrekkers soepeler zijn en de maximumleeftijd verschuiven naar 65 of zelfs 74 jaar. Lukt het je om een lening af te sluiten, dan zal je het bedrag altijd binnen 5 jaar, en soms zelfs eerder, moeten terugbetalen.

Als je al een lening hebt

Heb je al een lening lopen, dan is dat een ander verhaal dan wanneer je deze alsnog probeert af te sluiten. Je hoeft je dus niet bezorgd te maken: op je 60e verjaardag staat er echt geen kredietverstrekker aan de deur die eist dat jij zo snel mogelijk je lening terugbetaalt. Uiteraard loopt de aflossing van een bestaande lening wel gewoon door, maar dat terzijde.

Toch op latere leeftijd een lening afsluiten? Dat kan vaak op andere manieren. Denk hierbij aan:

  • Een speciaal seniorenkrediet;
  • Het benutten van de overwaarde op je huis;
  • Geld lenen bij een particulier.
Ook interessant
Lenen bij DUO
Lenen bij DUO
Geld lenen met uitkering
Geld lenen met een uitkering
Kredietbank geld lenen
Lenen bij de gemeentelijke kredietbank
Geld lenen aan vrienden
Geld lenen aan vrienden

Geef een reactie