Home > Lening > Lenen bij de gemeentelijke kredietbank

Lenen bij de gemeentelijke kredietbank

Kredietbank geld lenen

Als je ziet hoeveel verschillende leenvormen er om je heen worden aangeboden, lijkt het wel alsof lenen niet alleen de gewoonste, maar ook de gemakkelijkste zaak van de wereld is. Een lening afsluiten als je een BKR-registratie hebt? Geen enkel probleem! Geld lenen door middel van een smsje? Natuurlijk, komt voor elkaar! Desalniettemin zijn er legio mensen die voor hun lening niet terecht kunnen bij een commerciële geldverstrekker. Hier kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Wat de reden ook is, lastig is het wel, met name als je ineens dringend om geld verlegen zit. Natuurlijk zijn er wel alternatieven te vinden in de vorm van bijvoorbeeld een lening bij vrienden, maar niet iedereen ziet het zitten om in de directe kring toe te geven dat er geldproblemen zijn. Lenen bij de gemeentelijke kredietbank kan een uitkomst zijn.

Voor wie is lenen bij de gemeentelijke kredietbank bedoeld?

Een lening bij de gemeentelijke kredietbank is alleen bedoeld voor mensen die in het reguliere circuit, dus bij een commerciële geldverstrekker, niet terecht kunnen. Je kan dus niet bij de gemeentelijke kredietbank aankloppen omdat de voorwaarden van commerciële geldverstrekkers je niet aanstaan. De Gemeentelijke Kredietbank werkt anders dan andere banken en heeft in principe geen winstoogmerk. Dat wil niet zeggen, dat zij als een soort van filantropische instelling geld verstrekken aan iedereen die om geld verlegen zit. Wil je een lening afsluiten om eens lekker op vakantie te kunnen of omdat je garderobe wel een update kan gebruiken, dan zit je bij de GKB verkeerd. De lening is bedoeld om te voorkomen dat je verder in de problemen komt, niet om je schuldenlast nog een tikkeltje groter te maken.

Je moet aan een of meerdere voorwaarden voldoen om een lening te kunnen krijgen bij de Gemeentelijke Kredietbank. Deze voorwaarden zijn:

  • Je inkomen mag niet hoger zijn dan 130% van het minimumloon;
  • Je bent 65 jaar of ouder;
  • Je hebt een BKR-notering en/of problematische schulden;
  • Je komt niet in aanmerking voor een lening bij een reguliere geldverstrekker.

Als je schulden hebt, word je in veel gevallen eerst uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt bekeken hoe je het beste geholpen zou kunnen worden: met een lening of met schuldhulpverlening?

De lening bij de GKB

Nogmaals: lenen bij de gemeentelijke kredietbank betekent geen gratis geld. Ook deze geldverstrekker verwacht dat je je netjes aan de afgesproken betalingsregeling houdt. Betaal je te laat, dan wordt er een vertragingsvergoeding in rekening gebracht. Ben je twee maanden of langer te laat, dan kan de lening vervroegd opeisbaar worden. Dat betekent dat de afgesproken betalingsregeling komt te vervallen en het openstaande bedrag ineens opeisbaar wordt. Hou je je netjes aan je betalingsverplichtingen, dan kan je maximaal 5 jaar de tijd krijgen om je lening bij de GKB terug te betalen.

Ook interessant
Lenen bij DUO
Lenen bij DUO
Geld lenen met uitkering
Geld lenen met een uitkering
Lenen op latere leeftijd
Geld lenen voor een verbouwing

Geef een reactie