Home > Lening > Geld lenen zonder werk

Geld lenen zonder werk

Wie een lening wil afsluiten, heeft het maar makkelijk vandaag de dag. Er zijn legio kredietverstrekkers te vinden die talloze leenvormen aanbieden, de ene nog aantrekkelijker dan de andere. Toch zijn er partijen die lang niet zo eenvoudig kunnen aankloppen bij de bank of kredietverstrekker. Wie zonder werk zit, ontdekt al snel dat een lening afsluiten minder gemakkelijk is dan je denkt. 

Heb je geen baan, dan staan de banken niet bepaald in de rij om jou van een lening te voorzien. Op zich is dat logisch: geld lenen zonder werk te hebben is allemaal wel mooi en aardig, maar hoe denk je de lening te kunnen terugbetalen? Ook de bank heeft er niets aan als jij op een gegeven moment door de schulden het bos niet meer ziet en betalingsregelingen niet langer kunt nakomen. Op een dusdanige manier in de problemen geraken kan je een flinke som geld kosten, geld dat je helemaal niet hebt. Voordat je op zoek gaat naar een geldlening, kan je je dus beter bewust worden van de risico’s van geld lenen.

Geld lenen zonder werk

Is geld lenen zonder werk dan geheel onmogelijk? Nee, dat is het niet. Er zijn -ook op internet- tal van aanbieders te vinden die geldleningen verstrekken, ook als je geen baan hebt. Hou er echter wel rekening mee dat dit slechts gaat om relatief kleine bedragen met een korte looptijd. Met andere woorden, de lening zal ook op korte termijn moeten worden terugbetaald. En grote som geld lenen terwijl je geen werk of andere inkomstenbron hebt, is vrijwel onmogelijk. Zonder inkomstenbron is er immers ook geen “geldstroom” waaruit je de lening kunt terugbetalen.

Geld lenen zonder werk, maar mét partner

Heb je een partner die de beschikking heeft over een vast inkomen? Dan wordt geld lenen zonder werk al heel wat gemakkelijker. In geval van nood (lees: als de terugbetaling uitblijft) klopt de kredietverstrekker immers aan bij jouw partner. Of die daarop zit te wachten, is echter andere koek…

Ook interessant
Geld lenen met uitkering
Geld lenen met een uitkering
Geld lenen aan vrienden
Geld lenen aan vrienden
Geld lenen zonder vast contract
Geld lenen zonder vast contract
De risico’s van geld lenen
De risico’s van geld lenen

Geef een reactie