Home > Lening > Geld lenen zonder vast contract

Geld lenen zonder vast contract

Geld lenen zonder vast contract

Over lenen wordt vandaag de dag niet zo moeilijk gedaan. Er zijn veel verschillende soorten leningen die je kan afsluiten als consument: van postorderkrediet tot geld lenen bij een particulier, het kan allemaal. Maar hoe zit dat als je als werknemer geen vast contract hebt? Is het afsluiten van een lening dan nog steeds zo gemakkelijk?

Helaas, dat is het niet. Veel banken en kredietverstrekkers stellen als eis dat je de beschikking hebt over een vast inkomen. Zonder vast contract wordt het dus al een stuk lastiger om een lening te verkrijgen, zeker wanneer het gaat om grotere bedragen.

Geld lenen zonder vast contract is niet geheel onmogelijk!

Voor kleinere bedragen is geld lenen zonder vast contract in veel gevallen mogelijk. Hierbij worden dan wel aanvullende voorwaarden gesteld. Welke voorwaarden dit zijn, veschilt van kredietverstrekker tot kredietverstrekker. Denk hierbij aan eisen zoals:

  • minimaal 25 jaar oud zijn;
  • getrouwd zijn;
  • een arbeidsverleden van minimaal twee jaar;
  • geen negatieve registratie bij het BKR.

Voldoe je aan de aanvullende voorwaarden van de kredietverstrekker van jouw keuze, dan is het afsluiten van een geldlening vaak geen probleem- zelfs zonder vast contract. Nogmaals: het gaat hier in de regel wel om kleinere bedragen.

Meer geld lenen zonder vast contract

Grootse plannen en een klein bedrag is niet toereikend? Ook zonder vast contract zijn er soms andere mogelijkheden om toch die felbegeerde lening te verkrijgen. Bijvoorbeeld door middel van een intentieverklaring. Een intentieverklaring is een verklaring van jouw werkgever, waarin hij of zij aangeeft de intentie te hebben jouw contract te verlengen of om te zetten naar een vast dienstverband. De intentieverklaring biedt dus enige zekerheid aan de kredietverstrekker, waardoor de kans groter is dat deze akkoord gaat met jouw verzoek om een lening. Andersom kan je ook zelf je conclusie trekken wanneer je werkgever weigert een intentieverklaring af te geven: de kans dat je slechts tijdelijk in dienst bent, is dan groot.

Ook interessant
Geld lenen met uitkering
Geld lenen met een uitkering
Geld lenen aan vrienden
Geld lenen aan vrienden
Geld lenen zonder werk
De risico’s van geld lenen
De risico’s van geld lenen

1 Reactie

  1. Alie

    Geld lenen zonder een vast contract is vaak lastig. Banken stellen bij het verstrekken van een lening als eis dat je over een vast inkomen beschikt. Mensen met een uitkering, tijdelijk contract of ZZP’ers hebben dit niet. In sommige gevallen is het echter toch mogelijk om zonder vast inkomen een lening te krijgen, al gaat het dan vaak om kleinere bedragen.

Geef een reactie