Home > Lening > Een particuliere geldlening afsluiten

Een particuliere geldlening afsluiten

De Staats- of Postcodeloterij winnen en nooit meer geldzorgen hebben, dat willen we allemaal wel. Helaas blijft het in 99,99% van de gevallen bij dromen en zal je andere manieren moeten verzinnen om rond te komen. De ene maand lukt dat beter dan de andere, en wellicht kom je vroeg of laat in de situatie dat je geld zal moeten lenen. Er zijn verschillende manieren en bedrijven waarbij je een lening kunt afsluiten, elk met hun eigen voorwaarden, voor- en nadelen. Het afsluiten van een particuliere geldlening is slechts één manier om snel aan extra geld te geraken, maar hoe doe je dat?

Een particuliere geldlening: waar en bij wie?

Voor een particuliere geldlening klop je natuurlijk niet aan bij je oude omaatje dat zelf maar met moeite rondkomt van haar AOW. Ook familieleden waarmee je slechts sporadisch contact hebt, zijn geen voor de hand liggende “kredietinstelling”. Maar heb je familie en/of vrienden met wie je een goed contact hebt én die gemakkelijk rondkomen, dan zou je hen kunnen benaderen voor een particuliere geldlening.

Geen vermogende familieleden of vrienden? Er zijn ook op andere manieren particulieren te vinden bij wie je een lening kunt afsluiten. Bijvoorbeeld via internet. Hierbij is het wel belangrijk je gezonde verstand te (blijven) gebruiken en niet in mooie praatjes te trappen. Je zal de eerste niet zijn die gevraagd wordt om een bepaald bedrag over te maken ‘om je kredietwaardigheid aan te tonen’ waarna je niets meer van de “geldverstrekker” hoort. Bezint eer ge begint!

Een particuliere geldlening: zó gaat het goed

Leen je bij familie of vrienden, dan is het belangrijk dat je goede afspraken maakt over de particuliere geldlening in kwestie. Zo blijft jullie goede band behouden en verloopt de geldlening naar ieders tevredenheid. Maak dus altijd goede afspraken over:

  • de hoogte van de lening;
  • de berekening van eventuele rente;
  • de termijn waarbinnen de lening terugbetaald moet zijn;
  • de hoogte en frequentie van de aflossingstermijnen.
Ook interessant
Lenen bij DUO
Lenen bij DUO
Geld lenen met uitkering
Geld lenen met een uitkering
Kredietbank geld lenen
Lenen bij de gemeentelijke kredietbank
Geld lenen aan vrienden
Geld lenen aan vrienden

Geef een reactie